Historie

De oprichting in 1928

De geschiedenis van Ko Hartog voert terug naar het jaar 1928, het jaar waarin de naamgever Ko Hartog besluit een eigen bedrijf in de gemeente Alkmaar op te richten. Ko Hartog voert in de beginjaren installatiewerkzaamheden uit in Alkmaar en omstreken, maar hij verkoopt ook wit- en bruingoed. Ko Hartog weet met zijn activiteiten in de regio Alkmaar een goede naam op te bouwen.

ACO-004-19331021

Medio jaren zestig maakt Ko Hartog een begin met het onderhouden van de openbare verlichting in de gemeente Alkmaar en onderhoudt ook de verlichting voor ondernemingen zoals de oliemaatschappij Shell. Dit wordt gezien als een belangrijke stap in de geschiedenis van het bedrijf. In een later stadium besluit de onderneming zich ook te gaan richten op het onderhouden van verkeersregeltoestellen en complete verkeersregelinstallaties. Wanneer zoon Jan het stokje van zijn vader overneemt, worden deze activiteiten voortgezet en uitgebreid. René Etten is in deze periode werkzaam als bedrijfsleider en wordt een enthousiaste voortrekker van de werkzaamheden in de verkeerstechniek.

kohartog Stationsweg

Het bedrijfspand  op de Stationsweg  8-10  te Alkmaar, met daarvoor het wagenpark van het bedrijf en personeel. Gedateerd op 6 juli 1966.

De bedrijfsopvolging

In de jaren zeventig wordt Jan Hartog commandant van de Alkmaarse brandweer en gaat in 1977 het bedrijf over in handen van René Etten. Onder zijn leiding wordt begin jaren tachtig een aanvang gemaakt met de productie van een eigen verkeersregelautomaat. Al snel worden de eerste Ko Hartog verkeersregelinstallaties operationeel in de Alkmaarse regio. Sindsdien zijn er over heel Nederland, met succes, een groot aantal zelf geproduceerde en geïnstalleerde verkeersregelinstallaties operationeel.

In het jaar 2000 geeft René Etten aan te willen stoppen met zijn onderneming en vindt in zijn bedrijfsleider een geschikte opvolger. Na de overname per 1 januari 2001, groeit onder zijn leiding het bedrijf verder tot circa 65 medewerkers met, naast de vestiging in Heiloo, ook vestigingen in Hoofddorp (later Vijfhuizen)  en Drachten.

Op 7 juli 2017 heeft Peter Schavemaker zijn onderneming overgedragen aan een investeringsmaatschappij en op 1 mei 2018 heeft hij zijn directietaken overgedragen aan Bjorn Dielemans die tot die tijd ruim 6 jaar projectleider bij de onderneming was. De dienstverlening, inclusief korte en directe lijnen, is sindsdien onveranderd gebleven.

Foto 4 Foto 5 Foto 1

De huisvesting

Ko Hartog is zijn activiteiten begonnen in de Alkmaarse binnenstad maar door gebrek aan kantoorruimte, magazijn en buitenopslag verhuist Ko Hartog in 1980 naar een locatie aan de Westerweg te Heiloo. Na enige jaren op deze locatie te hebben gewerkt, wordt ook deze locatie door de groeiende activiteiten minder geschikt geacht, en wordt er besloten tot de bouw van een modern bedrijfspand op een nieuw bedrijfsterrein in Heiloo. In 1991 verhuist Ko Hartog naar het nieuwe bedrijfspand aan De Oude Werf 18 te Heiloo waar er tot op de dag van vandaag met plezier wordt gewerkt.

Het bedrijfspand dat in 1991 in gebruik werd genomen

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.