Ko Hartog wint innovatieve aanbesteding OVL HAL

Heiloo – De drie gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk hebben de combinatie Ko Hartog Pilkes Verlichting BV  een definitieve gunning gegeven voor het onderhoud van de openbare verlichting in deze gemeenten.

Na een zorgvuldige selectie binnen deze gemeenten is BURO-33 opdracht verleend om de aanbesteding voor hen te schrijven en op de markt te zetten. De gemeenten werkte voorheen samen met een landelijk opererend OVL-adviesbureau, die aanbesteden niet als kerntaak heeft.

Innovatief aanbesteden

BURO-33 heeft veel kennis en kunde opgedaan op het gebied van innovatief aanbesteden. De gemeenten zochten veel kennis van de OVL, maar ook van aanbesteden en met name dan dat het moest op een innovatieve wijze.Ook heeft BURO-33 de nieuwste parameters en materialen verwerkt in het RAW bestek die de inschrijvers moesten afprijzen. Belangrijk punt in dit verhaal waren de minimale en maximale prijzen die werden opgelegd door de aanbestedende dienst. Dit om manipulatieve en strategische inschrijvingen te beperken.

BURO-33 heeft een presentatie gegeven aan de gemeenten en goed geluisterd wat de wensen van de drie individuele gemeenten waren. Hierop heeft BURO-33 hen een voorstel gedaan wat uiteindelijk erg goed paste bij de wensen van de gemeenten.

De winnende inschrijving

De selectie van de combinatie Ko Hartog Pilkes Verlichting vond plaats door middel de inschrijfprijs in combinatie met een interview en het uitwerken van drie cases waarvan er ook één voorbereid kon worden. Na een grondige beoordeling van de gunningscriteria en de door de combinatie verzorgde presentatie werd de inschrijving van de combinatie als meest economisch bestempeld.

Het nieuwe contract zal ingaan op 1 januari 2019.

 

Reacties zijn gesloten.