Ko Hartog tijdelijk minder bereikbaar door onderhoudswerkzaamheden

Heiloo – Wegens uitgebreide onderhouds- en verbredingswerkzaamheden aan de Kanaalweg in Heiloo is vanaf maandag 21 februari 2016 het langs de A9 gelegen bedrijventerrein De Oude Werf tijdelijk minder bereikbaar voor het verkeer vanuit AlkmaarAkersloot en Heiloo.
 
De Kanaalweg is een belangrijke gebiedsontsluitingsweg bedrijven in Boekelermeer Heiloo en De Oude Werf. De komende 5 maanden is er groot onderhoud gepland om de verkeersveiligheid, doorstroming en het rijcomfort van de Kanaalweg te verbeteren. Eventuele verkeersmaatregelen als gevolg van de geplande aansluiting op de A9 horen niet bij deze werkzaamheden.
omleidingsroutes
 
Omleidingsroutes
Voor het autoverkeer zijn er omleidingsroutes. De hoofdomleiding loopt via de Kennemerstraatweg, ringweg Alkmaar, bedrijventerrein Boekelmeer Alkmaar en Boekelerdijk. Voor fietsers is er geen omleidingsroute. Het fietspad aan de Kanaalweg blijft altijd aan een zijde toegankelijk.
 
omleidingoudewerf
Bereikbaarheid Ko Hartog via omleidingsroute 5.
Door de afsluiting van de kruising Rosendaal-Kanaalweg is bedrijventerrein De Oude Werf via de Kanaalweg niet bereikbaar. Het verkeer zal worden omgeleid met borden via de noordelijke kruising Kennemerstraatweg-Ypesteinerlaan, over de Ypesteinerlaan, via het Rosendaal naar De Oude Werf. Hiervoor wordt het vrachtwagenverbod op het Rosendaal van 22 februari tot en met 24 maart opgeheven.
 
Extra reistijd
Door de afsluiting wordt er extra verkeersdrukte op de Kennemerstraatweg naar de ringweg Alkmaar verwacht. De verkeerslichten bij de ringweg worden hierop afgestemd, zodat de doorstroming vanuit Heiloo verbetert. Desondanks kan enige vertraging ontstaan.

Reacties zijn gesloten.