C2C lichtmasten op Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee – Op Goeree-Overflakkee worden in alle nieuwbouwprojecten standaard Cradle to Cradle (C2C) lichtmasten met LED-verlichting geplaatst. LED-verlichting heeft als voordeel dat het een langere levensduur heeft dan normale verlichting, de onderhoudskosten lager zijn, het energieverbruik daalt en er minder lichtvervuiling voor de omgeving is.

C2C-lichtmasten zijn gemaakt van recyclebaar aluminium en hebben een levensduur van 60 jaar. De gemeente vervangt bovendien bij onderhoudswerkzaamheden altijd de verlichting door LED-verlichting. Als de mast ook aan vervanging toe is dan wordt de C2C-mast geplaatst. Dit past bij de ambitie van de gemeente om in 2020 energieneutraal te zijn. Enkele voorbeelden:

  • In mei 2014 is een bedrijventerrein in Oude-Tonge geheel voorzien van LED-verlichting, hierdoor is ook nog eens de veiligheid op het terrein verbeterd.
  • Het buurtschap Havenhoofd krijgt dit najaar een primeur: de gehele woonplaats wordt voorzien van het nieuwe LED-verlichtingssysteem City Touch van Philips met op afstand bestuurbare armaturen.

Reacties zijn gesloten.